Turun Sunnuntaimaalarit


Syksyn 2018 pitkät kurssit


Syksyn 2018 viikonloppukurssit


Toimintakalenteri syksy 2018


Tiistai- ja sunnuntaimaalaus


IlmoitustauluTEEMA EDELLÄ 1

Perjantaina 23.2.2018 klo 18 – 21

lauantaina – sunnuntaina 24. – 25.2.2018 klo 10 – 15

Kurssin pituus 13 tuntia

 

Johdanto Teema edellä 1-2: Jokaiselle tekijälle tuttu tilanne on se, että välttämättömät ainekset teoksen tekemiseen poimitaan useimmiten pitkän perinteen tai harvemmin oman kokeilun laarista. Se vie aikaa ja rahaa, joskus hyvin vähän. Olenko tietoinen siitä, mikä minussa ajaa valmistamaan, piirtämään ja maalaamaan juuri nyt itselleni liiankin tuttuja töitä? Joillekin etukäteinen selkeä käsitys lamaannuttaa, toiselle tarkka lähtökohta on pakollinen. Useimmiten taiteellinen työskentely on sekoitusta hakemista ja suunnittelua. Sellaista, jonka koko työprosessi ja vaadittavat ainekset ovat tiedossa. Tästä näkökulmasta katsoen uskaltaa sanoa, että pitkä työura helpottaa kaikenlaisten haasteiden kohtaamisessa. Samalla käy niin, ettei uran ulkopuolelle mieluusti eksy, kun "resepti on tähänkin asti toiminut".

 

Teema edellä 1-kurssi poimii keskeisen elementin esille tarkasteltavaksi: kysymys sisällöstä, aiheesta ja motivaatiosta. Motivaation kysymys on tässä tärkeä, sillä meillä saattaa olla motivaatio paitsi hukassa myös vahvana jo ennen kun olemme ratkaisseet sitä "mistä teos kertoo". Lisäksi mukana ovat pari muuta elementtiä perustavassa katsannossa, kysymys muodosta ja ilmaisusta, sekä siitä millä kaikilla työtavoilla ja konkreettisilla aineksilla kaikki tehdään ja tuotetaan. Onko mahdollista työskennellä teema edellä? Irrottaa keskeiset huomion alueet hieman erilleen ja analysoida yhdessä keskustellen minkälaisiin erilaisiin suhteisiin teema, muoto ja väline voisivat asettua toisiinsa? Mitä teema vaatii työtavoiltani? Miten aiheeni muokkautuu - ja saa uusia merkityksiä - ilmaisullisista ratkaisuistani? Minkälaisia aiheita sisältyy jo ennakkoon, minun tai sinun mielestäsi, materiaalien ja ilmaisujen rekistereissä?

 

Teema edellä 1 johdattelee yllä esiteltyihin kysymyksiin. Kurssilla keskustellaan ehkä tavallista enemmän, se riippuu jokaisesta osallistujasta, myös opettajasta. Niinpä teoksen valmistuminen saattaa hidastua, ehkä jäädä kesken. Tarvitsemme aikaa. Teema edellä 1-kurssi saattelee hieman pohtimaan jo ennen seuraavaa tapaamista Teema edellä 2- osiota, miten edetään. Tavoitteena on, että kurssi antaa eväät laajentaa, muokata tai keksiä itsensä uudelleen kuvantekijänä ja taiteilijana.

 

Opettajana on kuvataiteilija KuT Jan Kenneth Weckman

Kurssivastaava Sirpa Erkinharju,
tai 040 556 7779

 

Hinta jäsenille 80 € (ei-jäsenet 115 €)

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 9.2.2018.

Maksa kurssimaksu pankkitilille viimeistään 16.2.2018.
Käytä viitteenä numeroa 1135.

 

Ilmoittaudu tästä linkistä