Turun Sunnuntaimaalarit


Kevään 2019 pitkät kurssit


Kevään 2019 viikonloppukurssit


Toimintakalenteri kevät 2019


Tiistai- ja sunnuntaimaalaus


IlmoitustauluVÄRIPUUPIIRROSKURSSI

Sopii myös vasta-alkajille.

maanantaisin 7 kertaa 10.9. – 22.10.2018 klo 18 – 21

Kurssin pituus 21 tuntia.

Puupiirros on yksinkertainen grafiikan tekniikka, joka vie mukanaan. Tämä on väripuupiirroskurssi kaikille grafiikasta ja puupiirroksesta kiinnostuneille. Tehdään monivärinen puupiirros yhden laatan periaatteella: kuva syntyy laatan kaivertamisen ja vedostamisen vuorottelun myötä. Laattamateriaali voi olla koivuvaneria tai pehmeää vaahto pvc-levyä, jos kädet eivät oikein kestä kovan puun kaivertamista. Laatta vedostetaan joko käsin hankaamalla tai sitten prässillä. Puupiirrostekniikka taipuu jokaisen käsialalle omanlaiseksi: jälki voi olla herkkää tai ronskia, suurpiirteistä tai pikkutarkan esittävää, ekspressiivisen maalauksellista tai tiukan graafista.

Puupiirrosopetuksen ohessa puhutaan kuvan tekemisen perusteista: sommittelusta, väreistä, sisällön ja muodon suhteesta, tilallisuudesta jne. Puupiirros yllättää, aina. Laattamateriaalia ja painopaperia saa käytön mukaan ostaa kurssilta. Värit, liuottimet, pesuaineet sekä yhteiskäytössä olevat kaivertimet sisältyvät kurssihintaan.

Kurssille voivat tulla kaiken tasoiset tekijät, vasta-alkajista kauan harrastaneisiin. Tämä tekniikka sopii niin harkitun suunnitelmalliselle kuin impulsiivisen kokeilevalle kuvantekijätyypille.

Opettajana on kuvataiteilija Teija Lehto.

Kurssivastaava Virpi Tuominen, tai 050 482 1104.

        Hinta jäsenille 80 € (ei-jäsenet 115 €).

        Sitova ilmoittautuminen viimeistään 27.8.2018.

        Maksa kurssimaksu viimeistään 3.9.2018. Käytä viitteenä numeroa 1261.

Ilmoittaudu tästä linkistä